Bodydrainer

 

Lymfedrainage door pressotherapie is een klassieke doeltreffende behandeling.

Deze techniek zorgt ervoor dat je afweersysteem wordt versterkt, afvalstoffen worden afgevoerd en spanningen verdwijnen.

Door het lymfesysteem te stimuleren kunnen er heel wat gezondheidsproblemen voorkomen worden.

Wat is pressotherapie ?

Pressotherapie is een techniek die gebruikt wordt bij zowel de cosmetische therapie, fysiotherapie, oncologie als angiologie (arteriële doorbloedingsstoornissen) voor drainage en om oedeem in bloedvatenstelsels en lymfestelsels te reduceren. Het activeert de circulatie van het (bloed)vaatstelsel en het lymfestelsel en stimuleert hierdoor de absorptie van extracellulair vocht en draineert dit naar de organen.

Het menselijk lichaam bevat twee vaatstelsels:

  • het bloedvatenstelsel
  • het lymfestelsel

Het bloedvatenstelsel verzorgt de aanvoer van zuurstof en voeding in het lichaam en het lymfestelsel verzorgt de afvoer van afvalstoffen en overtollig vocht in het lichaam. Het verschil tussen de twee vaatstelsels is dat het bloedvatenstelsel een ‘pomp’ heeft: het hart. Dit verzekert ons ervan dat (indien geen gebreken) ons lichaam continue overal wordt voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Het lymfestelsel echter heeft geen pomp. De circulatie in de lymfebanen wordt gestimuleerd door de beweging van het lichaam. Door verkeerde gewoontes zoals te vet eten, roken en alcohol drinken en te weinig bewegen raken de lymfebanen verstopt en krijgen we dus ophopingen van overtollig vocht (oedeem) en afvalstoffen met alle nadelige gevolgen van dien. Met lymfedrainage wordt de doorstroming van de lymfebanen weer op gang gebracht, waardoor overtollig vocht en afvalstoffen weer worden afgevoerd.

Pressotherapie is een computergestuurde luchtdrukmassage van benen, buik en armen. U ligt in een pak dat is onderverdeeld in verschillende segmenten. Deze segmenten zijn met slangetjes verbonden aan een computer, hierdoor kunnen ze afzonderlijk aangesproken worden. Vervolgens wordt er lucht in de verschillende segmenten geblazen waardoor de verschillende lichaamszones om beurt behandeld worden. Het luchtdrukvolume van iedere cel is aangepast aan de morfologie van het lichaamsdeel. Lymfedrainage is een hele rustige en zachte massagetechniek. De behandeling is aangenaam en pijnloos.

 

Waarom kiezen voor lymfedrainage?

Lymfedrainage door pressotherapie is een alternatief voor de manuele lymfedrainage. Het zorgt ervoor dat de lymfestroom in ons lichaam gestimuleerd wordt. Het lymfevaten stelsel zorgt ervoor dat afvalstoffen en overtollig vocht uit ons lichaam worden afgevoerd. De huid wordt aanzienlijk gladder. Het reinigt, stimuleert het hele lichaam en vermindert de kans op ziektes. De drainage is aangewezen bij zware en vermoeide benen, koude handen en voeten door slechte bloeddoorstroming, bij overtollig vocht en de aanverwante cellulitis problemen.

Hoe verloopt een behandeling?

 

De lymfedrainage wordt uitgevoerd door een pressomassage. Je ligt in een pak dat onderverdeeld is in verschillende segmenten . Deze segmenten zijn met draden verbonden aan een computer. Tijdens de behandeling worden de segmenten zone per zone opgeblazen zodat de verschillende lichaamszones om beurt behandeld worden. Door middel van de massagekussens wordt er druk uitgeoefend op de weefsels. Daardoor wordt de circulatie in het lichaam gestimuleerd en verbeterd. Deze behandeling is zeer rustgevend, pijnloos en duurt 30, 45 of 60 minuten.

Hoe vaak dien ik een behandeling in te plannen?

 

Om de lymfedrainage te stimuleren is het noodzakelijk om 10 behandelingen over 5 weken te plannen. Daarna kan de sessie afgebouwd worden naar 1 keer per week. Dit is uiteraard afhankelijk van de doelstellingen. Wat wel heel belangrijk is is dat je voldoende water drinkt om je afvalstoffen vlotter te kunnen afvoeren.

 

Troeven

  • Afvoer afvalstoffen en overtollig vocht
  • Voorkoming en behandeling van cellulitis
  • Stimulatie van het metabolisme
  • Verlichting bij zware en vermoeide benen
  • Versnelt het herstelproces van de huid na liposuctie
  • Stimuleert de lymfewerking en de bloedcirculatie
  • Versterkt het immuun-afweersysteem
  • Verstevigt het lichaam

Prijzen:

30 min                                    10 beurten           €          200

45 min                                    10 beurten           €          300

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial