Lipomassage

 

Komaf maken met de vetten die niet reageren op sporten of diëten is vandaag mogelijk met een natuurlijke en pijnloze manier dankzij LIPOMASSAGE by Endermologie

 

Wat is LPG® en endermologie® ?

LPG is de afkorting van de naam van de uitvinder van de techniek nl. Louis Paul Gauthay.
De techniek zelf berust op roterende cilinders die onafhankelijk kunnen werken en zich los van elkaar kunnen bewegen : de ene naar de andere toe ( ROLL’ IN ), in tegengestelde zin rollin ( ROLL’ OUT ) of samen in dezelfde richting ( ROLL’ UP ). De cilinders zijn in staat om op te tillen, uit te rekken, te mobiliseren, te mechaniseren, te ontspannen, samen te brengen, los te maken, kortom, om de talloze veranderingen die het bindweefsel ondergaat te overwinnen.

De Cellu M6 integral kan aangewend worden voor therapeutische of sportieve doeleinden, medische esthetiek of gezondheid en welzijn.

Endermologie, New Endermologie en Lipomassage

Deze drie benamingen worden gebruikt bij het toepassen van de LPG methode. Wat is nu het verschil:

Endermologie – New Endermologie
Is de LPG techniek die met het Cellu M6 (medisch therapeutisch toestel)wordt toegepast. De techniek vereist medische kennis van bloedcirculatie en lymfe. Deze wordt enkel door medisch geschoolde personen toegepast. Endermologie omvat de behandeling van het volledige lichaam zodat het ganse bloedvaten- en lymfestelsel aangesproken wordt. New Endermologie is de techniek die echt plaatselijk wordt toegepast vb. op rijbroek.

Lipomassage ( vernieuwde endermologie techniek)
Deze LPG techniek ontketend in de diepte de lypolyse van vetten die niet reageren op sport of dieet. Lipomassage is de wetenschappelijk onderbouwde methode om op een natuurlijke ( niet chirurgische ) manier u van deze vetten te ontdoen en opnieuw een slank figuur te bekomen. Lipomassage stimuleert de productie van collageen en elastine zodat de lichaamsrondingen weer stevig worden. Lipomassage slankt af, verstevigt en hertekent uw lichaam.

 

Lipomassage by Endermologie® en medische esthetiek

Dé anti-cellulitis referentie.
Lipomassage is een unieke slankheidsactivator die het lichaam hertekent,afslankt en verstevigt zonder chirurgie.

 

Lipomassage by Endermologie is aangewezen bij :

Afslanken = versnelling van de lipolyse + 70 %
U kampt met lokale overbelastingen ( buik, billen, benen)? En als u een dieet volgt verliest u nooit de rondingen waar u het wil? Lipomassage laat toe om specifieke en lokale doelwitten, daar waar u het wil, efficiënt te behandelen!

Actie: Lipomassage ontketent in de diepte een biologische respons die zorgt dat de afvoer van vetten (lipolyse) op gang wordt gebracht.
Resultaat: De afvoer van deze vetten wordt verbeterd, uw silhouet wordt zichtbaar slanker en strakker.

 

Cellulite gladmaken
Cellulite, een ware nachtmerrie voor sommigen, treft 90% van de vrouwen! En indien dit nog niet volstaat, reageert cellulite noch op sporten noch op drastische diëten.

Cellulite is een gevolg van overbelaste vetcellen en gaat vaak gepaard met vochtretentie. De adipocyten zwellen en vervormen de onderhuidse structuur met als gevolg een «sinaasappelhuid» aspect van de huid.
Actie: De mechanische stimulatie van Lipomassage laat toe om deze ingekapselde vetten vrij te maken.
Resultaat: De huid wordt zachter en gladder. Cellulite verdwijnt geleidelijk!

 

Huid verstevigen = stimulatie collageenvezels en elastine huidversteviging +240%
Schommelingen van uw gewicht, zwangerschap, ouder worden… De huid verliest geleidelijk soepelheid en strakheid.  Soms over het gehele lichaam maar sommige lichaamsdelen zijn er meer onderhevig aan: binnenkant van de benen, buik, armen…
Dit fenomeen wordt verklaard door een vertraging van de productie van collegeenvezels en elastine waarvoor de fibroblasten instaan. De huid verliest spankracht en verouderingsverschijnselen worden zichtbaar.
Actie: De LPG Roll techniek gekoppeld aan sequentiële stimulaties werken in in het hart van de fibroblast. Zodoende word de productie van onmisbare steunvezels opmerkelijk verbeterd (collageen en elastine).
Resultaat: De huidstructuur wordt in de diepte versterkt: uw huid wordt strak en soepel!

Silhouet aflijnen
Afslanken? Goed zo. Maar met evenwichtige vormen is nog beter!  De lichaamdelen in kwestie zijn voornamelijk heupen, buik en billen. Het komt vaker voor dat deze zones niet symmetrisch zijn of «vorm» missen.

Actie: Lipomassage laat toe om het silhouet precies te hermodeleren en een goed evenwicht te herwinnen tussen vorm en volume.
Resultaat: de contouren zijn opnieuw afgelijnd en evenwichtige vormen herwonnen.

 

Wat is cellulitis ?

Dit typisch vrouwelijk verschijnsel is het resultaat van vetophoping in de vetcellen in de hypodermis, gepaard gaande met vochtophoping aldaar. Naarmate die vetcellen dikker worden, gaan de zakjes waarin ze zitten, hun vorm verliezen en beginnen trekken op de verankeringspunten op de huid wat resulteert in een gecapitoneerd aanzicht van de huid.In dit stadiumbestaat het probleem in het feit, dat het proces zichzelf onderhoud door de verstikking van de bloedcirculatie, hetgeen dan weer leidt tot onvoldoende afvoer van de afvalstoffen uit de stofwisseling. Dit leidt vervolgens, tot verarming en ontsteking van het bindweefsel dat minder elastisch wordt en zo fibrose doet ontstaan. De huid is bijgevolg koud, hard en kan zelfs pijn doen bij betasten.

Deze erg onesthetische toestand maakt van de zones met cellulitis, regio’s die onverschillig blijven voor zelfs intense lichaamsoefeningen of drastische diëten.
Endermologie spreekt zowel cellulitis aan, als parallel vet ( voedingsvet wat gemakkelijk verdwijnt bij dieet ), als steatomeer vet ( onze diepe vetreserve waar geen enkel dieet vat op heeft ) .

 

Wat doet endermologie bij cellulitis ?

Dankzij de spitstechnologie van de cello M6 integral kan de therapeute het weefsel ter hoogte van de vetcellen van de hypodermis optimaal mobiliseren nl. toestel zuigt huidplooi op en drukt ze plat tussen opzichzelfdraaiende rollen.
Deze huidgymnastiek draagt bij tot het herstel van een harmonisch bindweefsel en tot een verbeterde bloed- en lymfecirculatie, hetgeen dan weer leidt tot een betere eliminatie van de afvalstoffen.

Resultaat
: een slanker lichaam, een zachtere en stevigere huid. Dit pijnloos procédé verschaft op de koop toe welzijn en relaxatie.

 

Hoe verloopt een endermologie sessie ?

 1. U ondergaat eerst een figuuranalyse bij onze endermologe waarbij bepaalde factoren, zoals voeding, medicatie, enz., besproken worden. Deze analyse is trouwens volledig gratis en vrijblijvend.
 2. Bij de behandeling, die meestal bestaat uit een kuur van 15 tot 20 sessies, zal U gevraagd worden een speciale behandelings-outfit aan te trekken zodat de techniek optimaal kan uitgevoerd worden. De behandeling zelf duurt 30 minuten en is aangenaam.
 3. Na iedere behandeling krijgt U nog enkele instructies om het effect van de behandeling te optimaliseren.
 4. Een kuur bestaat uit 15 tot 20 behandelsessies en is meestal voldoende om het beoogde resultaat te bekomen. Nadien volstaat één onderhoudsbehandeling per maand om het resultaat te behouden. Bij obese personen kan het aantal behandelingen oplopen.

 

Heb ik zelf invloed op het resultaat?

De resultaten van een behandeling zijn over het algemeen erg goed en betrouwbaar te noemen. Voor personen met verkleefde en vastzittende cellulitis zal de methode er zeker na tien sessies al voor zorgen dat het pijnlijke gevoel verdwijnt en het probleem niet zal verergeren, maar in tegendeel zal verbeteren. Indien je beslist om met de behandelingen te starten, kan je zelf ook een aantal zaken doen om de resultaten positief te bevorderen.

 • zorg dat je zeker niet verdikt
 • drink zeker 1,5 l water per dag
 • doe eventueel een ontgiftende kuur
 • vermijd alcohol, suikerrijke en vetrijke voeding
 • combineer met beweging
 • na de behandeling maak best een wandeling of neem je een bad van +/- 40°C. Makkelijker en effectiever is het om tien minuten te trainen op de body coach ( trilplaat )

Vaak combineer ik beweging bij lipomassage (zie acties) voor een nog mooier resultaat.

Werkt het echt? Is het wetenschappelijk bewezen?

De LPG technieken worden sinds talrijke jaren gebruikt door plastische chirurgen, dermatologen, artsen, kinesi- en fysiotherapeuten, instituten en befaamde spa’s. De werking is bewezen door meer dan 85 klinische en wetenschappelijke studies Een van de voornaamste fundamentele studies uitgevoerd door Pr. Lafontan (Inserm, Toulouse), toont aan dat de cellu M6 integral van de laatste generatie de lipolyse (vetafbraak) met 70% verbeterd, dit door de ß-receptoren (verantwoordelijk voor de vetafbraak) van de vetcel te stimuleren.

Wat zijn de contra-indicaties?

Algemeen mag Lipomassage niet worden toegepast bij zware en/of evolutieve aandoeningen, bloedcirculatiestoornissen, phlebitis of tijdens een zwangerschap. In geval van twijfel vraagt u best om advies aan uw arts.

Hoe snel ziet men resultaat?

Vanaf de eerste sessie voelt u reeds resultaat: behandelde zones zijn minder compact, en vochtophopingen zijn afgenomen. Uw huid voelt zachter en gladder. Vanaf de 10e sessie worden de resultaten intenser, cellulite is afgevlakt, u heeft een gladder en strakker silhouet.

Doet het pijn?

Een goed uitgevoerde Lipomassage mag nooit pijn doen! In tegendeel, vanaf de eerste sessie voelt u een welzijn. Indien u ongemak of pijn voelt dan zijn de instellingen niet aangepast en dient u uw behandelaar in te lichten.

Wat is Endermowear?

Endermowear LPG is een pakje bestemd voor Endermologie en Lipomassage. Voor persoonlijk gebruik garandeert het pakje een perfecte hygiëne en zorgt door de dubbel bedekte lagen op de schaamzones om uw intimiteit tijdens de sessie te vrijwaren.

Dien ik een dieet te volgen tijdens Lipomassage?

Dit is afhankelijk van uw gewicht en uw persoonlijke objectieven. Lijnen laat toe om gewicht te verliezen maar zelden waar u het wil. En cellulite blijft vaak onverschillig zelfs aan aan de strengste diëten. Lipomassage richt zich net naar deze doelwitten. Idealiter combineert u Lipomassage met een gezonde voeding en regelmatig bewegen. (Bijvoorbeeld per dag 30 min wandelen).

Wat gebeurt er met de vetten?

Suiker en vetten worden door de adipocyten opgeslagen. Tijdens de Lipomassage sessie wordt de lipolyse gestimuleerd en zodoende het vrijgeven van vetten geactiveerd. Deze vetten worden omgevormd in energie voor de spieren.

Waarom is het aangeraden om te «bewegen» na een Lipomassage sessie?

Om de Lipomassage resultaten te optimiseren, laat sport of wandelen toe om de vrijgemaakte vetten sneller te verbranden.

Hoe lang blijven de resultaten behouden?

de behaalde resultaten kunt u behouden door bijvoorbeeld na de basissessies om de 3 weken een vervolgsessie in te plannen.

Endermologie® en sport en prestatie

Prestatie en recuperatie, specifieke bewegingen en de juiste spieren : sport is synoniem voor perfectie geworden. Sportlui willen zichzelf overtreffen! De specifieke stimulatie van de spierbindweefsels heeft met LPG twee bijkomende objectieven : de residu’s van het spierwerk draineren en het visco-elastische vermogen van de spier activeren.
De LPG techniek toegepast door een terdege opgeleide therapeute kan toegepast worden als voorbereiding op de sportprestatie nl. om de spieren te mobiliseren, te stimuleren en te stretchen. Maar kan eveneens na de sportprestatie toegepast worden ter drainering en ter ontspanning.
Vermits het bindweefsel de sleutel van de menselijke machine is, worden de sessies georganiseerd rond trainingen en testen die harmonisch werden ontworpen rekening houdend met alle factoren die van belang zijn voor topatleten.

Endermologie® en welzijn en relaxatie

Goed in zijn vel, in zijn lichaam, in zijn hoofd zitten. Slogans genoeg in onze hectische wereld om stress verplicht onder controle te houden. De globale stimulatie van de bindweefselsystemen heeft als doelstelling de functionaliteit waaraan deze systemen meewerken, te verbeteren : houding en beweging, drainage en eliminatie, zuurstofverzadiging en vascularisatie. Deze stimulatie is het product van gevarieerde programma’s die gebaseerd zijn op gedifferentieerde roterende cilinders die oordeelkundig werden geselecteerd en zich aanpassen aan de geïdentificeerde stoornis. Om de patiënten comfort, relaxatie, ontspanning en rust te kunnen verschaffen, legt de therapeute met de cellu M6 voorzien van een eigen keymodule, welbepaalde, specifieke of globale trajecten af die altijd zacht en comfortabel aanvoelen en een heerlijke sensatie teweegbrengen.

Het programma met de actiewerkwoorden getuigt hiervan : verzachten, draineren, ontspannen, voorbereiden, zachter en soepeler maken. De cellu M6 baseert zich op fysiologische, reflexologische en energetische trajecten en zet zo zijn stempel op de weefsels door deze langzaam maar zeker weer in harmonie te brengen. De verandering genereert een betere functionaliteit in het dagelijkse leven, bouwt een grotere weefselweerstand op tegen uitwendige agressie en gaat veroudering tegen. En omdat het bindweefselsysteem het leven als het ware omvat, moet het frequent en op de juiste manier worden onderhouden. Een harmonisch en evenwichtig bindweefsel is de onontbeerlijke steun voor welzijn en een gezond lang leven!

Endermologie® en brandwonden en littekens

Bindweefselmassage wordt sinds geruime tijd gebruikt om de elasticiteit van de littekenhuid na brandwonden te verbeteren.
De hypertrofische vezelachtige zones kunnen versoepeld worden door zachte en gerichte handelingen.
Het weefsel, wiens fysische eigenschappen (gladheid, elasticiteit) en uitzicht (kleur, textuur) ontwricht werden, kan gewijzigd worden in zijn evolutie door toepassing van specifieke technieken.
Manuele technieken beogen de huid van zijn basis op te heffen, door het toepassen van een tangentiële druk, wat in een huidplooi resulteert.

Het LPG toestel is dusdanig ontworpen dat door aanzuiging een huidlifting bekomen wordt, zonder teveel wrijvingskracht uit te oefenen op de nieuwe opperhuid.

Onze studie heeft zich toegespitst op de effecten van het LPG endermologie techniek op:

 • elasticiteit van de huid
 • huidliftingen
 • ontstekingen
 • mobiliteit van de gewrichten

Deze werden gemeten in klinische testen en gekoppeld aan echografisch onderzoek.

We hebben ook een vergelijking gemaakt tussen de resultaten bij deze parameters, bekomen door:

 • LPG endermologie techniek CONTINU
 • LPG endermologie techniek GEPULSEERD
 • Manuele massage

De resultaten tonen overduidelijk aan dat de LPG endermologie technieken meer efficiënt zijn dan de manuele massages.
Endermologie blijkt meer succesvol te zijn dan manuele massages om het collegeen te mobiliseren zonder schade toe te brengen aan het epithelium.

lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage lipomassage  Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent
lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg lpg  Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent
endermologie endermologie endermologie endermologie endermologie endermologie endermologie endermologie endermologie endermologie endermologie endermologie endermologie  Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent Gent

.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial